Intervju med Robert Edanius

Inne på vårt lager i Göteborg står vår häftiga glaspaviljong, en Pop-OUT från BeMatrix, och väntar på nästa uppdrag. En hållbar, modern och flexibel eventlösning där endast fantasin sätter gränserna.
 
I veckan har Robert Edanius, som arbetar som projektledare och designer, gjort det extra härligt inne i paviljongen och vi passade på att ställa honom några frågor under tiden han fixade med den sista inredningen.
 
Hej Robert! Hur länge har du jobbat på Space?
– Jag har jobbat på Space sedan jag var 17 år och är tredje generationen Edanius i verksamheten.
 
Vad har du för roll?
Jag jobbar med design, projektledning och är med i ledningsgruppen. Jag har ett ben i våra projekt och ett ben i våra interna processer.
 
Kan du dela med dig av ditt bästa tips för att skapa en inbjudande monter?
– Arbeta med strukturer, lager och belysning – som trä, textiler och snygga lampor. Förutom att det blir mer inbjudande så håller materialet även bättre i längden vilket ökar möjligheten till återbruk. Genom att använda trä och andra mer dynamiska material blir skavanker som uppstår vid demontering, transport och återmontering mindre synliga. Det svåraste att underhålla och återanvända är en vit slät yta.
 
Kan du berätta något om dig som få vet om?
– Jag älskar språk och kan prata i alla fall minst fem språk flytande. Efter en jobbresa till Beijing blev jag otroligt nyfiken på alla tecken att jag till slut läste in en kandidatexamen i Kinesiska.