Space Production levererar andra delen av Universeums utställning Humans

I april 2022 skrev vi en artikel om den första etappen av Universeums utställning Humans, med fokus på den mänskliga kroppen, som vi på Space Production gestaltat, illustrerat och producerat.

 

Nu blir Humans komplett när även den andra delen står färdig. I utställningen ges en medicinsk helhetsbild av människans kropp och själ. Genom en spännande vandring genom kroppen kan besökare utforska hur vår kropp fungerar och vilka biologiska mekanismer som styr vårt liv. Precis som i den första etappen har vi på Space Production, tillsammans med andra aktörer, varit en del av projektet.  

 

”Det har varit ett väldigt roligt projekt! Sedan första dagen har vi haft ett otroligt bra samarbete med Universeums projektledare där vi kompletterat och stärkt varandra under hela projektet, vilket är en förutsättning för att ro ett projekt likt detta i mål.” säger Geir Jensen, projektledare på Space Production. 

 

Baserat på kunskapen från Universeums projektledare har vi på Space Production tagit fram ett uttryck för utställningen, som producerats i vårt snickeri och sedan monterats på plats. Eftersom utställningen är permanent och innehåller flera moment där besökaren ska vara aktiv och integrera med inredningen ställer det höga krav på materialet. En av utmaningarna i projektet har varit att hitta material som är slitstarkt.

  

Utställningen hade premiär 6 april och biljetter finns att köpa på Universeums hemsida.

 

Vill du ha hjälp att ta fram en mässmonter, utställning eller inredningsproduktion?