Intervju med Stina Nyström

Stina Nyström är ett av våra senaste tillskott på Space Production och hon arbetar som konstruktör och 3D-illustratör. Hon är ingenjör inom design och produktutveckling på Chalmers och fick upp ögonen för vår verksamhet när det var dags att skriva examensarbete. Vi lyckades charma varandra och efter avslutad utbildning började hon hos oss.

 

Nu har hon jobbat här på Space i ett år och för att du ska få lära känna henne bättre har vi ställt henne några frågor.

 

Stina, hur ser en vanlig dag ut för dig?

Mina dagar kan se väldigt olika ut. Vissa dagar sitter jag och jobbar med 3D-visualiseringar av montrar. Då ritar jag upp miljöerna i datorn så att kunderna får se hur deras monter kommer att se ut när den är färdig. Andra dagar kan jag sitta med konstruktionsritningar till det byggsystemet vi dagligen hyr ut till våra montrar.

 

Den senaste tiden har jag lagt mycket tid på projekt för mina egna kunder och arbetat med flera större mässor tillsammans med mina kollegor. Det finns så mycket att lära av dem då de flesta har varit i branschen längre än vad jag är gammal.

 

Vilket av de projekt som du varit delaktig i på Space har varit det absolut häftigaste?

Det finns många häftiga projekt att välja mellan! Ett event jag minns väl är mitt första. Det var när Continental Däck ställde ut på eCar Expo i Stockholm och där fick jag vara med under samtliga moment. Jag minns den obeskrivliga känslan jag fick när jag stod med ritningen i handen, som jag själv hade tagit fram några månader tidigare, och blickade ut över den färdiga montern.

 

Jag har också fått vara del av flera stora projekt som till exempel PulPacs monter i Düsseldorf och Workday Rising i Stockholm.

 

Nu närmar sig en härlig semester, vad har du för sommarplaner?

Jag kommer att jobba några veckor till för att planera vintersäsongens montrar och även två stora projekt som går av stapeln i augusti och oktober. Därefter finns det såklart tid för ledighet – och i år blir det solsemester i Europa och konserter på hemmaplan.

 

Är du intresserad av Space Production och våra medarbetare?