Space Production förvärvar Dohrns Exhibitions & Events

Med snart 100 år i branschen är det dags för ett nytt kapitel i Dohrns historia – bolaget blir en del av Göteborgsbaserade Space Production. Tillsammans formas Nordens ledande helhetsleverantör inom events, mässor och inredningsproduktion med verksamhet i såväl Stockholm, Göteborg, Åre och Hannover.

 

Space Production går in som majoritetsägare i Dohrns Exhibitions & Events. De tidigare branschkollegorna har mycket gemensamt som två ledande aktörer inom mäss- och eventindustrin.

 

– Det är två väletablerade bolag som står för kvalitet, erfarenhet och yrkesskicklighet, säger Johan Berggren, styrelseordförande i Space Production och numera även i Dohrns Exhibitions & Events.

 

Synergieffekterna tros också bli många. Inte minst kommer bolagen att komplettera varandra rent geografiskt och kunna erbjuda lokal produktionskapacitet i Stockholm respektive Göteborg och således effektivisera verksamheten och minska miljöpåverkan. Samtidigt kommer bolagen att fortsätta sina verksamheter som separata bolag.

 

– Space är Space, och Dohrns kommer att vara Dohrns. Det är två starka varumärken som vi vill fortsätta utveckla och låta växa i egen regi, fortsätter Johan.

 

Dohrns Exhibitions & Events har ägts och drivits inom familjen Dohrn sedan 1925. Bolaget startade som reklamateljé och har genom åren utvecklats till att vara en helhetsleverantör inom event- och utställningsproduktion.

 

Det kan tyckas märkligt att ta in en ny delägare i ett snart 100 år gammalt familjeföretag, men vi ser det som en fantastisk möjlighet för bolaget att kunna leva i 100 år till, säger Stefan Dohrn, tredje generationens ägare av Dohrns Exhibitions & Events.

 

I samband med förvärvet tar Therese Dohrn över rollen som VD i bolaget. Therese har arbetat som projektledare i bolaget sedan ett antal år tillbaka och har parallellt varit en del av företagsledningen. Om sin nya roll och försäljningen till Space Production kommenterar hon,

 

– Det är ett modernt och framåtriktat sätt att fortsätta driva vårt familjeföretag. Dohrns lever vidare men i ny tappning, vilket känns otroligt spännande!.

Är du intresserad av Space Production och hur vi kan hjälpa dig?