Intervju med James Jackson

På Space finns det många olika tjänster. En person som jobbat länge på Space är James Jackson som håller till på hyrlagret 

 

Jag blev anställd sommaren 2001, så snart 23 år sedan. Då hette vi Space Display och låg bredvid Pååls bageri i Högsbo. Jag började på Text och bild-avdelningen, efter tidens gång har både Space och min roll här utvecklats.   

Vad är din roll på Space? 

Bra fråga, men också svårt att svara på. Jag arbetar med allt möjligt, men mitt huvuduppdrag är att sköta hyrlagret. Det innebär att jag tar hand om bokningar och produkter som ska ut på event, inköp, packning och uppackning när allting kommer tillbaka. Mitt arbete sker ofta i nära kontakt med projektledarna där vi diskuterar vad de behöver till sina byggnationer och eventuella nya lösningar.  

Du sa att du även gör annat på Space, vad kan det vara?  

Bland annat så är jag skyddsombud för våra två godsmottagningar. Jag är också ansvarig för truckarna vi äger på Space och ser till att problem med truckarna åtgärdas. 

 

När man arbetat så länge och sett mycket av arbetet försöker man alltid hitta nya lösningar för att effektivisera processen. Eftersom jag även sköter våra verktyg försöker jag just nu ordna ett snabbt och lätt bokningssystem där de som behöver verktyg enkelt kan klicka med kameran för att boka verktyg för projekt.   

 

Jag håller också på att arbeta med en app för vår internverksamhet där vi snabbt kan uppdatera varandra om information. Till exempel om du står i Hanover i Tyskland kan du meddela att “Nu går vår trailer för det här projektet.”, så får våra killar på lagret den informationen direkt genom några snabba tryck. Det underlättar när vi på lagret ska beräkna när godset anländer till våra terminaler och vi kan planera bättre. Den har många funktioner anpassade till Spaces snabba arbetssätt, och efter att jag visade demon kom det snabbt önskningar om ännu fler funktioner.  

Finns det någon artikel i hyrlagret du gillar extra mycket? Eller som har en speciell historia?  

Jag tror att det kanske skulle vara ett byggsystem vi använde till Volvo Lastvagnar. Tidigare arbetade vi väldigt mycket med systemet, men nu när vi inte använder det lika ofta längre så saknar jag vissa funktioner. Man kan bygga allt möjligt – olika moduler, två-vånings konstruktioner och det går till och med att installera hissar. Potentialen är väldigt stor så det ligger här och väntar på nästa stora projekt.  

 

Nu använder vi oss utav ett system som heter beMatrix som fungerar väldigt smidigt. Innan dess byggde vi väggar som vi själva producerat. Vi döpte väggarna till Bosse Gren efter en tidigare kollega, vilket är lite kul.   

Fyra montrar från 2023 och 2024 byggda med bematrix.

Är du intresserad av Space Production och hur vi kan hjälpa dig?